Rukomet: Izrečene kazne zbog incidenta u Gračanici

Na utakmici Kupa BiH između RK Gračanica i RK Izviđač desio se incident, a u centru pažnje bio je domaći rukometaš Adnan Tufekčić. Kapiten Gračanice udario je igrača gostiju Stjepana Jozinovića, a nakon prospavane noći za SportSport.ba je izjavio: “Činjenica, u prilog tome da nisam takav, je da je ovo moj prvi crveni karton u karijeri, a sada čak razmišljam i o tome da završim karijeru. Izvinio bih se i ljudima u klubu i gradu što sam bacio mrlju na sve učinjeno proteklih godina. Tri godine od kako sam ja tu, naporno smo radili da dovedemo klub na zavidan nivo te da se takmičimo za prvaka i igramo Evropu u Gračanici. Puno je vremena, truda, živaca i novca uloženo da bi jedna nepromišljena reakcija pokvarila sve to”, kazao je.

Saznao je i kaznu koju mu je izrekla Disciplinska komisija Rukometnog saveza BiH.

On je suspendovan do okončanja postupka, a kažnjen je i novčano sa 200 KM.

Istu je kaznu dobio i igrač Izviđača Miloš Kos, dok je Gračanica kažnjena sa 500 KM zbog vulgarnih skandiranja od strane njenih navijača tokom utakmice.

Također, po 200 KM klubovi su dužni uplatiti Savezu zbog istupa zvaničnih predstavnika Nedima Musića, odnosno Nedona Zovaka.

sportsport/rtvtk

Pročitajte...