Rukomet: Ovog vikenda u Tuzli završni turnir Kupa BiH

Ovog vikenda se u maloj dvorani tuzlanskog Mejdana igra završnica Kupa BiH za rukometaše. Domaćin je branilac naslova pobjednika Sloboda.

Danas su predstavnici tuzlanskog kluba održali konferenciju za novinare na kojoj je sportski direktor Mirza Bulić izrazio zadovoljstvo što su uspijeli dobiti domaćinstvo final foura.

“Čast nam je i zadovoljstvo što smo dobili organizaciju finala Kupa u Tuzli, prvi put od samostalnosti države BiH. Poduzeli smo sve mjere da turnir organizujemo na visokom nivou. Pošto smo branioci trofeja želimo da on ostane u Tuzli. Želim da se zahvalim Vladi TK odnosno ministarstvu za kulturu, sport i mlade na pomoći oko organizacije ove manifestacije”, rekoa je između ostalog Bulić.

Polufinalne utakmice na programu su u subotu. U 15 sati se sastaju Gračanica i Vogošća, dok će u 18 sati Sloboda odmjeriti snage sa Izviđačem. Biće ovo repriza prošlosezonskog finala Kupa kada su tuzlaci bili bolji.

Sloboda u dobrom raspoloženju dočekuje završni turnir i u klubu se nadaju da mogu u polufinalu eliminisati novog prvaka BIH i na kraju u finalu ponovo doći do vrijednog trofeja

“Spremni smo. Radili smo analize i ne vjerujem da može biti nekih većih iznenađenja. Odlično se poznajemo a nama na ruku ide i zdravstveni bilten. U kompletnom smo sastavu a jedino je van stroja Mirza Jusufović”, rekao je trener RK Sloboda Davor Kadić.

Kapiten Emir Suhonjić je dodao: “Ekipa Izviđača je novi prvak države pa smo maksimalno ozbiljno ušli u pripremu za utakmicu. Posljednje dvije-tri sedmice fokusirani smo na ovaj završncu Kupa gdje nam je cilj da ovaj trofej ostane u Tuzli”.

Finale je na programu u nedjelju u 16.30 sati. Utakmice će se, nažalost, zbog koronavirusa, igrati bez prisustva publike.

Pročitajte...