Rukomet: Sloboda u nedjelju igra kantonalni derbi protiv Gračanice

U okviru 24. kola Premijer lige BiH za rukometaše Sloboda u Mejdanu dočekuje Gračanicu. Uoči kantonalnog derbija obje ekipe imaju po 30 bodova i pobjeda im je neophodna u borbi za mjesta koja vode u evropska takmičenja. Na današnjoj konferenciji za medije trener crveno-crnih Davor Kadić istakao je kako dobro poznaju gostujuću ekipu. Uradili su  analizu protivnika i uz ozbiljan pristup i zalaganje učinit će sve što je neophodno kako bi došli do nove pobjede.

“Uradit ćemo sve moguće što je do nas da bi ostvarili ta dva boda. Mislim da nekih prevelikih iznenađenja što se ove dvije ekipe tiče neće biti jer dosta dobro kako mi njih tako i oni nas analiziraju i vjerujem da će obje ekipe ući sa dosta želje, žara, volje da ostvate te neke bodove”, istakao je Davor Kadić šef stručnog štaba RK Sloboda Tuzla.

 I igrači Slobode Stojanović i Halilković očekuju neizvjesnu utakmicu. Svjesni važnosti nova dva boda u borbi za Evropu pružit će  svoj maksimum kako bi obradovali svoje navijače koji zbog pandemije COVID – 19 još uvijek ne mogu prisustvovati utakmicama. Susret između Slobode i Gračanice igra se u nedjelju  u dvorani Mejdan sa početkom u 16 sati i 30 minuta.