Rukometaši Konjuha nadomak plasmana u play off

Rukometaši Konjuha igraju odlično u drugoj polusezoni Premijer lige BiH, što potvrđuje i jučerašnji bod na teškom gostovanju u Banjaluci kod Borca.

U narednom kolu ekipa iz Živinica će na domaćem terenu dočekati Maglaj. Zbog okupljanja juniorske selekcije BiH ovaj susret će se odigrati u srijedu 24. aprila.

Trener Toni Čolina je na današnjoj press-konferenciji pohvalio svoje rukometaše na angažovanosti u prethodnim utakmicama, a posebno mlade igrače koji su na najbolji način iskoristili svoju minutažu. Protiv Maglaja očekuje potvrdu dobrih igara i osvajanje tri boda.

Konjuhu je za osiguranje plasmana u play-off u preostala tri kola dovoljno još šest bodova, a u klubu se nadaju da će na kraju ostvariti i što bolju poziciju pred start završnice.

Mladi rukometaši Stjepan Jozinović i Aldin Sakić nadaju se dobrim igrama i u nastavku prvenstva. Respektuju narednog protivnika ekipu Maglaja ali najavljuju trijumf svog tima. Izrazili su i nadu da će se navijači u što većem broju vratiti u sportsku dvoranu u Živinicama i na taj način pomoći Konjuhu da nastavi sa sjajnim igrama i rezultatima.

Protiv Maglaja trener Čolina neće moći računati na povrijeđene Kemala Hamzića i Nedima Šarića dok je pod upitnikom nastup Elvisa Brkića.

Utakmica se igra u srijedu od 19 sati.