Rukometaši Slobode počeli pripreme za novu sezonu

Rukometaši Slobode na stadionu Tušanj započeli su pripreme za novu sezonu, u kojoj ih očekuje i nastup u EHF Evropskom Kupu. Nakon odlaska trenera Davora Kadića ekipu je preuzeo Zoran Kastratović, crnogorski stručnjak sa bogatim iskustvom. Na prozivci mu se odazvalo 26 igrača, sa kojima će pokušati odbraniti titulu pobjednika Kupa BiH osvojenu prošle godine, zauzeti sam vrh u domaćem prvenstvu i pokušati ostvariti što bolji rezultat u  predstojećem Evropskom Kupu koje Solare očekuje početkom septembra.

„Tu sam da kao trener napravimo u svakom slučaju neki iskorak kada je u pitanju kvalitet igre i rezultat, a nadam se da ćemo uz jedan dobar rad kada se kompletiramo i adekvatnu pripremu tokom trenažnih priprema u narednom periodu pripremljeni i na pravi način dočekati prvo kolo kada je u pitanju nastup u EHF kupu i utakmice protiv ekipe iz Grčke Drama“, istakao je Zoran Kastratović trener RK Sloboda Tuzla.

U odnosu na prošlu sezonu tuzlanski premijerligaš osim u stručnom štabu doživio je promjene i u igračkom kadru. Klub su napustili Damir Halilković, Adnan Tufekčić, Spasoje Pekić, Dražen Stojanović i najbolji strijelac prošlogodišnje ekipe Edin Klis. Ekipu je pojačalo nekoliko novajlija, a iskusni Alen Ovčina i kapiten kluba Emir Suhonjić produžili su ugovore i očekuju nove sportske uspjehe sa crveno-crnim klubom. Ambicije kluba u predstojećoj sezoni su jako visoke, a osim nastupa u Premijer ligi, napravljena je i  ekipa Sloboda 2 koja će se takmičiti u Federalnoj ligi. U ovom rangu takmičenja nastupat će mladi igrači kojima je potrebna afirmacija kao i oni koji se ne budu mogli nametnuti novom šefu struke.

„Sigurno nismo doveli Zorana Kastratovića da budemo ni drugi ni treći nego da napadnemo titulu. U protekle tri godine dok je ova Uprava u  klubu mi smo uspjeli ostvariti ono što se moglo osvojiti i ostvariti. Ušli smo u Premijer ligu prvu godinu odmah, u drugoj godini smo osvojili prvi Kup, a u trećoj sezoni smo opet osvojili Kup i plasirali se u Evropu. Znači u suštini , prirodni tok je da težimo ka većim ambicijama i ciljevima“, rekao je Ismar Šabović predsjednik UO RK Sloboda Tuzla.

Slobodu već 11. ili 12. septembra u Mejdanu očekuje nastup u Evropskom kupu protiv  ekipe Bianco Monte Drama 1986 iz Atine. Do tada Solari će se pripremati u Tuzli uz nekoliko prijateljskih utakmica.