Rukometaši Slobode ponovo pobjednici Kupa BiH

Rukometni klub Sloboda Tuzla pobjednik je KUP-a BiH U finalu su pobijedili ekipu Vogošće 27:22. Solari su tako u svom Mejdanu odbranili trofej pobjednika Kupa BiH koji su osvojili prošle sezone i pokazali da imaju izuzetno kvalitetan roster koji je spreman za osvajanje najviših odličja.

“Svakako da sam presretan. Na početku sezone pomalo je i neobično bilo da su bila tri trofeja u opticaju prošlogodišnji kup, kup za ovu sezonu i za prvenstvo BiH. Uspjeli smo hvala Bogu od tri donijeti dva odnosno ostaviti dva pehara zlatna u Tuzli što je jako veliki uspjeh za tako kratko vrijeme da se ekipa posložila i da je taj najveći teret iznijelo 6-7 momaka koji  su ostavljali posljednje kapi znoja i na treninzima i na utakmicama. Neko je to sve gledao odozgo i nagradio ih sa zlatnim odličjima na kraju sezone”, istakao je Davor Kadić trener RK Sloboda Tuzla.

Da je Sloboda kroz čitavu završnicu turnira bila jedan od favorita za osvajanje pokazuje i činjenica da je za najboljeg  igrača turnira proglašen  kapiten kluba Emir Suhonjić, a za najboljeg strijelca Edin Klis koji je u polufinalu i finalu postigao 19 pogodaka. Nisu krili zadovoljstvo i oduševeljenje nakon današnjeg  velikog uspjeha.

“Veoma sam sretan što trofej Kupa ostaje drugu godinu zaredom u Tuzli. Želio bih da čestitam svojim suigračima, svom stručnom štabu i upravi koja je ovo sve organizovala, medicinskom osoblju koje nas je pratilo. Stvarno uspjeh velikog broja ljudi”, rekao je Emir Suhonjić kapiten RK Sloboda Tuzla.

Pokazali smo zube u tim zadnjim, najbitnijim utakmicama i drago mi je što smo pokazali karakter kao ekipa i kao pojedinci da mi to možemo. Na kraju sezone lijepo smo nagrađeni. Idemo na jedan fin odmor i opet samo mogu govoriti da mi je drago i ništa više”, istakao je Edin Klis rukometaš RK Sloboda Tuzla.

Solari su na najbolji mogući način okončali sezonu i donijeli nove pehare u klupske vitrine i grad Tuzlu. Sada im slijedi zaslužen odmor, a nakon toga novi izazovi i borba za nove trofeje.

Pročitajte...