Salines TC i Ekonomac u finalu turnira “Salines Cup 2020”

U maloj dvorani tuzlanskog Mejdana sinoć je počeo Međunarodni turnir u futsalu „Salines Cup 2020“. Organizatoru, aktuelnom šampionu BiH FC Salines Tuzla City ovaj turnir će poslužiti kao odlična priprema za narednu sezonu u kojoj će ekipa pored domaćeg prvenstva i kupa igrati i UEFA Ligu prvaka. Ovo su i potvrdili trener Predrag Rajić i najveće pojačanje kluba za novu sezonu Mladen Kocić.

„Zvanično radimo tri nedjelje. Pretežno gro treninga je dva puta dnevno na fizičkoj pripremi, a pored fizičke pripreme evo polako ubacujemo i uigranost ekipe. Namjerno smo u toj trećoj nedjelji zakazali turnir ovdje u Mejdanu jer nam treba utakmica i hoćemo da vidimo kada smo najumorniji i kada noge ne slušaju dokle možemo da dodjemo i koji je naš domet i cilj sad trenutno u ovoj fazi.“, rekao je Rajić.

Kocić je dodao: „Prvi utisci su fenomenalni. Ekipa nas je prihvatila kao da smo ovdje već dugi niz godina. Znali smo se od ranije sa dosta igrača sa turnira što u Srbiji što u BiH što u Hrvatskoj, ali nikad do sada nismo igrali zajedno na nekom klupskom nivou. Radi se jako dobro, dva puta dnevno. Već tri nedjelje smo u pripremnom periodu, umorni smo, noge su još teške, tako da rezultat danas i sutra nije u prvom planu. Bitno je da počnemo sa utakmicama i da jednostavno psihički bude lakše, fizičke je svakako teško još uvijek“.

Već u polufinalnoj utakmici Salines Tuzla City je potvrdio svoj kvalitet savladavši Aureliju iz Vinkovaca sa ubjedljivih 6:0. Ranije je u prvom polufinalu Ekonomac iz Kragujevca tek poslije penala slavio protiv Futsal teama Tuzla. U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 1:1.

Danas u 17 sati se igra susret za treće mjesto između Futsal teama Tuzla i Aurelije, dok je finale Salines Tuzla City – Ekonomac na programu od 19 sati.

Zbog pandemije koronavirusa turnir se održava bez prisustva gledalaca.

Pročitajte...