Saniran teren ‘Tušnja’, uređuju se svlačionice i krov

Nogometaši Slobode već deset dana treniraju na stadionu Rudara u Bukinju, gdje su se „preselili“ kada su na stadionu Tušanj počeli radovi na uređenju terena i infrastrukturnih sadržaja.

Radove je započela javna ustanova „Gradski stadion Tušanj“ u sklopu redovnih godišnjih poslova vezanih za održavanje objekta.

– Što se nas tiče, ekipa Slobode može se vratiti i nastaviti pripreme na glavnom terenu Tušnja. Mi smo završili „busenovanje“ terena, a ostali poslovi koje radimo nisu vezani za glavno igralište – kaže za Fenu direktor stadiona Tušanj Dževad Šećerbegović.

Dodaje kako „ekspedicija“ Slobode ostaje u Bukinju najvjerovatnije da bi sačuvali glavni teren za početak prvenstva.

– Osim u poboljšanje glavnog terena, investirali smo značajnija sredstva u uređenje svlačionica, te sanaciju krova koji je prokišnjavao i to baš iznad svlačionica. Ti radovi su u toku i sve će biti završeno za nekoliko dana – objasnio je direktor tuzlanskog stadiona.

Podsjetio je i na dogovor Slobode i Sloge iz Simin Hana o korišćenju stadiona za odigravanje utakmica Premijer lige BiH.

– Sloga će igrati utakmice na Tušnju i imat će mogućnost da dan prije održi jedan trening. No, u slučaju lošeg vremena morat će potražiti alternativni teren za trening kako bi se igralište sačuvalo za utakmicu – zaključio je direktor Šećerbegović.

Pročitajte...