Saopštenje: Sindikalna organizacija RMU Banovići ogradila se od navoda da rudari podržavaju Šefika Džaferovića

Sindikalna organizacija Rudnika mrkog uglja Banovići danas se ogradila od navoda da rudari Rudnika Banovići podržavaju Šefika Džaferovića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH izvedenih  na osnovu fotografija napravljenih u Bosanskom Šamcu na obilježavanju godišnjice smrti predsjednika Sulejmana Tihića.

Četa za spašavanja rudnika Banovići i svi rudari koji su u prilici posjete mezar presjednika Sulejmana Tihića i odaju počast na godišnjicu njegove smrti. Rudari ne mogu dozvoliti da bude zaboravljen čovjek, patriota i demokrata, veliki državnik i poštovalac rudara. Ružno je što se ovakav događaj želi zloupotrijebiti za ostvarivanje političkih interesa.

Zato odgovorno tvrdimo da će rudari rudnika Banovići na predstojećim izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH podržati isključivo čovjeka koji će najbolje zastupati naše interese i naše projekte, navodi se u saopćenju Sindikalne organizacije RMU Banovići.