Saopštenje: Smajo Mandžić isključen iz SDA

Povodom isključenja Smaje Mandžića, poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona iz Stranke demokratske akcije, saopštenjem za javnost oglasio se ”Klub poslanika u Gradskom vijeću Tuzla”. Sopštenje prenosimo u cjelosti:

U jeku obračuna sa neistomišljenicima i njihovom iskjučivanju iz SDA Tuzla, pored gradskih vijećnika, predsjednika mjesnih ogranaka našao se i aktuelni samostalni zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona i heroj oslobodilačkog rata (92. – 95.) Smajo Mandžić. Njega je,  ni manje ni više,  iz SDA isključio bokser, (sa tri kupljene pobjede), Salko Zildžić.

Ko je heroj oslobodilačkog rata Smajo Mandžić?

Smajo Mandžić je aktualni zastupnik u Skupštini TK, a od 2004. godine penzionisani visoki oficir Armije R BiH – koji je trenutno sa porodicom nastanjen u Tuzli.

Smajo je rodom iz Srebrenice. Tokom agresije na našu zemlju bio je,  zajedno sa užom i širom porodicom,  organizator otpora. Ratni je komandant tri brigade u Srebrenici – 280.  283 i 286. brigade.  Za odbranu zemlje njegov otac Idriz i trojica braće (Juso, Salam i Kiram) su dali svoje živote. Smajo je šest puta ranjavan i 70 % je invalid isto kao i njegov brat Mujo, dok mu je brat Ibrahim 90% invalid. Majka mu je mlada, od tuge za sinovima i mužem 1995. godine preselila na ahiret.

Za sve zasluge tokom agresije na našu državu od strane prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, Vrhovnog komandanta i osnivača i prvog predsjednika SDA rahmetli Alije Izetbegovića odlikovan je najvećim ratnim priznanjima i to  Značkom „Zlatni Ljiljan“ i Ordenom „Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem“.  Jedini je živi nosilac ovog Ordena u BiH.

Smajo je veliki čovjek i humanitarac, pri čemu je posebno naklonjen pomoći preživjelom stanovništvu Podrinja, koje ga cijeni i poštuje, tako da se sa sigurnošću moće reći da je Smajo jedna od najautoritativnijih osoba među ovim stanovništvom, ali i drugim građanima. Nema čovjeka kojem je trebala pomoć da mu Smajo nije izašao u susret jer je jednostavno takav. Koliko je poštovan da se potvrditi da je na izborima 2018. godine bez neke pretjerane kampanje dobio povjerenje građana. Djelujući kao zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona od 2018. godine Smajo Mandzić je pomogao mnogobrojne građane Tuzle ali i kantona, posebno kroz mnogobrojne inicijative koje su dobile podršku u Skupštini kantona i koje vež daju rezultate.

Smajino uključivanje u političke vode je zasmetalo „sisačima“ budžeta kakvih je u državi mnogo. Jedan od najboljih primjera je bokser Salko koji od mladalačkih dana crpi državni novac. Nažalost njemu je povjerena funkcija predsjednika Gradskog odbora SDA Tuzla – koju se polako ali sigurno gasi. Svi koji misle svojom glavom njemu su smetnja. Tako se na udaru našao i Smajo Mandžić i gle ironije jednog takvog heroja iz stranke isključuje bokser Salko. Pa Smajo je  dao više krvi za državu i stranku nego bokser Salko u čitavoj bokserskoj karijeri.

Dragi rahmetli Alija da ti bi ustati i vidjeti šta ti rade sa istinskim herojima Bosne i kome je povjerena država i stranka.

(Saopštenje Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla)

 

 

 

Pročitajte...