Sarajevo: Na protestima boraca povrijeđena četvorica policajaca, dvije osobe uhapšene

Foto: Avaz
Podsjećamo, borci su blokirali Obalu Kulina bana nakon čega je došlo do incidenta s policijom. Prema nezvaničnim informacijama, povrijeđeno je i 30 boraca.

Borci su prvobitno blokirali saobraćajnice pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, da bi potom krenuli u šetnju drugom stranom Miljacke i blokirali Obalu Kulina bana. Tu je došlo do incidenta u kojem je policija koristila suzavac.

Policija je okupljenima kazala da je bila primorana da upotrijebi silu jer su pojedini borci posjedovali metalne šipke. S druge strane, borci koji su razgovarali s reporterima Klix.ba tvrde da nisu došli da bi izazivali bilo kakve probleme, odnosno da nisu imali u planu blokirati cestu niti se tuči s policijom, te da se incident desio smišljeno, kako bi

Podsjećamo, danas je istekao rok koji su borci dali predstavnicima vlasti da zakažu hitnu sjednicu oba Doma Parlamenta FBiH, gdje će se razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda – Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

 (RTVTK/KLIX)