Savez demobilisanih boraca pomogao porodici Redžić

Savez demobilisanih porodica nastavlja sa kontinuiranom podrškom pomoći porodicama bivših boraca. Predstavnici Saveza danas su u Teočaku obišli porodicu bivšeg demobilisanog borca Alije Redžića. Ovoj porodici pomogli su u adaptaciji kuće, u iznosu od  1600 KM. Savez demobilisanih boraca u prošloj godini je na ovaj način pomogao 11 porodica širom Tuzlanskog kantona. Socijalno ugroženim porodicama demobilisanih boraca nastavit će pomagati i u narednom periodu.

Autor: Dino Dropić

Šestočlana porodica Redžić živi u teškim uslovima. Nezaposleni su, a preživljavaju tako što Sabahudin, sin pokojnog demobilisanog borca Alije Redžića, zarađuje novac radeći fizičke poslove, kako bi prehranio porodicu. Savez demobilisanih boraca pomogao je ovoj porodici u adaptaciji njihove kuće, kako bi imali osnovne uslove za život.

“Bilo je potrebno im pomoći u adaptaciji kuće na način da  evo uradimo kupatilo, odnosno mokre čvorove za ovu porodicu. Pokušavamo dati što više mogućnosti da ti ljudi bar koliko toliko žive u boljim uslovima. Što se tiče Saibe njoj smo pomogli sa 1641 KM. Uzeli smo materijal za opremanje kupatila, a općinska organizacija Teočak je od svojih sredstava i zahvaljujući predsjedniku ove organizacije uradila, sve to ugradila”, rekao je Muzijet Kahrimanović predsjednik Saveza demobilisanih boraca.

U domu porodice Redžić nije bilo kupatilo, a unutrašnjost kuće je bila u jako lošem stanju. Veliki doprinos u uređenju kućnog enterijera i infrastrukture imao je  i predsjednik opštinske organizacije Teočak. Dobili su novo kupatilo i instalacije.

“Pošto smo dobili ova sredstva od kantonalnog saveza, ja sam pritekao u pomoć da bi orrealizovali ovaj projekat. Odlučio sam da ovoj porodici pomognem. Uradio sam instalaciju, keramiku i finu montažu, znači sve od sebe i kupatilo sam kompletirao. To sam im poklonio za Bajram koji je bio iza nas”, istakao je Vejsil Horić predsjednik općinske organizacije Teočak.

Porodica Redžić zahvalna je Savezu demobilisanih boraca što su pronašli način, ali i vrijeme da im pomognu.

 “Bilo je loše, sad je bolje. Prije je bilo loše sad je dobro. Ovo mi puno znači jer imam dvoje djece i ženu. Zahvaljujem se savezu demobilisanih boraca i radniku Vejsilu na pomoći”, kazao je Sabahudin Redžić.

 Savez demobilisanih boraca TK u sklopu svojih aktivnosti i u narednom periodu će pomagati socijalno ugroženim porodicama.

Pročitajte...