TK: Testiran 201 uzorak, svi negativni

U protekla 24 sata u Tuzlanskom kantonu testiran je 201 uzorak i svi su bili negativni. Iako su svi testovi od jučer negativni, ukupan broj aktivno zaraženih u Tuzlanskom kantonu je povećan za jednu osobu. Riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji živi u Gračanici, a radi u Tešnju. On je testiran u Sarajevu i Tešnju gdje se pokazalo da je pozitivan na koronavirus. Iz tog razloga se vodi kao klaster Tešanj.

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata testiran je 201 uzorak na korona virus, a nije zabilježen nijedan novi pozitivni slučaj. Trenutno je aktivnih 13 pozitivnih slučajeva u TK. Do sada je u kantonu registrovano 99 pozitivnih osoba, 55 se oporavilo, registrovana su tri smrtna ishoda. Trenutno pozitivne osobe su u kućnoj izolaciji i nema smještenih u UKC-u Tuzla. Od aktivnih pozitivnih, sedam osoba se veže za klaster Živinice, pet za klaster Tuzla – Saudijska Arabija, a jedan pozitivan slučaj veže se za klaster Gračanica, ali mu je korona virus potvrđen u Tešnju. Riječ je o muškoj osobi srednje životne dobi koja radi u Tešnju, a živi u Gračanici.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH na koronavirus testirano je 419 uzoraka, a tri osobe su pozitivne  na “Covid-19”, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. U Federaciji BiH do sada je testirano 37 hiljada 915 uzoraka, a “Covid-19” je potvrđen kod hiljadu osamdeset pet osoba. Oporavilo se 942 pacijenta, dok su trenutno aktivna 104 slučaja pozitivna na koronavirus.

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, testirano je 395 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod osam osoba – saopćeno je iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo. U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi. Svi su bili starije životne dobi. Rodom su iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora i imali su hronična udružena oboljenja. Do sada je u tom bh. entitetu potvrđeno 1.430 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na Covid-19. Oporavile su se 952 osobe, a testirano njih 28 hiljada i 6 osoba.

Pročitajte...