SDA TK: Zaključci sa sjednice Izvršnog odbora KO SDA TK

Nakon nekoliko medijskih istupa članova Stranke demokratske akcije nosilaca izvršnih i zakonodavnih funkcija u Tuzlanskom kantonu i održane sjednice Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. SDA TK oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti:

Zaključci sa sjednice Izvršnog odbora  KO SDA Tuzlanskog kantona

Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA TK održao je u subotu 28.10.2017. godine sjednicu na kojoj se, između ostalog, raspravljalo i o aktuelnoj političkoj situaciji na području Tuzlanskog kantona. Tom prilikom su  usvojeni  sljedeći zaključci:

  1. Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA TK poziva članove Izvršnog odbora, predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti na nivou Tuzlanskog kantona da u svom radu djeluju isključivo u skladu sa Ustavom, zakonima, Statutom SDA BiH i odlukama organa stranke.
  2. Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA TK poziva članove Izvršnog odbora, predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti na nivou Tuzlanskog kantona da se suzdrže od medijskih istupa koji nanose štetu ugledu i jedinstvu stranke i narušavaju međuljudske odnose

Kantonalniodbor SDA TK

Pročitajte...