Šesti Ultramaraton Vukovar-Srebrenica kreće s Ovčare 6. jula

Povodom obilježavanja 22. godišnjice srebreničkog genocida, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba od 6. do 10. srpnja/jula 2017. organizira VI. Ultramaraton na relaciji Vukovar-Srebrenica, javlja Anadolu Agency (AA).

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tokom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

“Ujedno, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih”, saopćili su organizatori.

U VI. Ultramaratonu će sudjelovati pet maratonaca koji će u pet etapa preći 227 kilometara između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari). Pored maratonaca na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Polazak je predviđen 6. srpnja/jula 2017. godine u devet sati iz Memorijalnog centra Ovčara.

Pročitajte...