SIPA akciju ”Var” provodi na području Šamca, Orašja i Novog Travnika

– Aktivnosti se provode protiv osumnjičenih sudaca i drugih službenih osoba angažiranih u okviru nogometnih asocijacija, osumnjičenih da su tijekom 2019. godine, zahtijevali i primali darove i druge oblike koristi, kako bi pogodovali ishodima određenih nogometnih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH, istakli su iz Tužiteljstva BiH

SARAJEVO (AA) – Po nalogu tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici SIPA, vrše lišenja slobode i pretrese više osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti.

”Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA od ranih jutarnjih sati, vrše lišenja slobode i pretrese na više lokacija u BiH. Aktivnosti se provode protiv osumnjičenih sudaca i drugih službenih osoba angažiranih u okviru nogometnih asocijacija, osumnjičenih da su tijekom 2019. godine, zahtijevali i primali darove i druge oblike koristi, kako bi pogodovali ishodima određenih nogometnih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH. Tijekom istrage, utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata, zahtijevali i dobijali određene novčane iznose, kako bi ishodovali povoljan rezultat za određeni nogometni klub. Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju”, saopštili su iz Tužiteljstva BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz SIPA-e su istakli da se akcija kodnog naziva ”Var” provodi ”na pet lokacija na području Šamca, Orašja i Novog Travnika.

”Navedene aktivnosti provode se po naredbama Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine uz pružanje pomoći Obavještajno-bezbjednosne službe Bosne i Hercegovine, policijskih službenika MUP-a RS, MUP-a SBK Travnik i MUP-a Kantona Sarajevo. Više informacija o rezultatima operativne akcije ‘Var’ bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti”, naveli su iz SIPA-e.

Pročitajte...