Tuzla: Otvorene prijave za Petu specijalnu olimpijadu “Parallel”

Tuzla će biti domaćin Petog prijateljakog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL u drugoj polovici aprila naredne godine. I ova, kao i prethodne četiri, imati će svoje nadogradnje u svim segmentima, potvrdio je to novi koordinator projekta Amar Hadžić.

– Prije svega, zadovoljstvo mi je, čast i privilegija što su me moje kolege izabrale za novog koordinatora zaista jednog velikog projekta koji je potaknuo veliki broj građana, ne samo iz našeg grada, nego i šire, da rade s ciljem poboljšanja prava osoba s poteškoćama – rekao je Hadžić.

Istakao je da kao i svake prethodne, i ove godine su krenuli otprilike šest mjeseci prije s pripremama.

– Trenutno je otvoren poziv za volontere. Već sad imamo veliki broj prijavljenih, iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, od srednjoškolaca do zaposlenih porodičnih ljudi koji su prepoznali naš rad i trud i koji žele dati svoj doprinos. Poziv će biti otvoren do aprila naredne godine i svi zainteresovani će se moći priključiti bilo kad – kazao je koordinator petog jubilarnog Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”.

Projekt će biti realiziran u više faza, a prva će početi već u decembru. Centralna manifestacija će biti održana od 20. do 22. aprila.

Pročitajte...