Sjajan povratak u ring Adnana Ćatića

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Adnan Ćatić pobjedom se vratio u ring nakon gotovo petogodišnjeg odsustva.

Ćatić, koji nastupa pod imenom Felix Sturm, sinoć je u Hamburgu savladao njemačkog boksera Tima Rosta jednoglasnom odlukom sudija nakon 10 rundi.

Adnan je dobro radio od prve minute. Konstantnim kombinacijama uppercuta i krošea pogađao je Rosta, a prepoznatljivo dobrom defanzivom je bez većih problema zaustavljao protivnika koji nije mogao previše napraviti i nije nanosio nikakvu štetu Ćatiću svojim udarcima.

Iz runde u rundu je Ćatić radio odličan posao. Vidjelo se veliko iskustvo u borbi njemačkog boksera bh. korijena, pa je Rost primao zaista veliki broj udaraca. Ipak, tvrd je orah bio Nijemac i konstantno je išao naprijed, no Ćatićevi ubitačni kontra udarci su radili ogromnu štetu protivniku i bodovna prednost je rasla.

Na kraju nakon 10 rundi sudije nisu imale dileme. Jednoglasno su pobjedu dodijelile Ćatiću koji se tako nakon gotovo pet godina odsustva pobjedom vratio u ring.

Ćatiću je ovo bila 50. borba u karijeri i 41. pobjeda, a ima šest poraza i tri neriješena meča. Rost je izgubio svoj prvi meč u karijeri i sada je na omjeru 10-1.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno