Sjedeća odbojka: U Lukavcu međunarodni turnir “Edin Ibraković”

Sportski klub invalida sjedeće odbojke „Sinovi Bosne“ Lukavac danas je po 26. put organizovao međunarodni memorijalni turnir u sjedećoj odbojci „Edin Ibraković“.

Ove godine turnir je bio veome kvalitetan, a nastupili su reprezentacija Srbije, Hvidra iz Osijeka, Jedinstvo Brčko – Boće i domaćin Sinovi Bosne.

“Ovo je sigurno najmanje što naš klub može učiniti za Edina Ibrakovića. On je bio jedan od inicijatora za osnivanje ovoga kluba, bio je njegov kapiten, nastupao za reprezentaciju BiH. Turnir je jak i naš cilj je uviejk bio da pravimo ovakve kvalitetne turnire, da se jednostavno ima šta pokazati”, rekao je trener SKISO “Sinovi Bosne” Lukavac Fahrudin Muharemović.

Kapiten kluba Ermin Jusufović je dodao: “Nas kao klub obavezuje da svake godine šaljemo poruku da nismo zaboravili lik i djelo Edina Ibrakovića, da baštinimo sve ono što je on za života radio. Ove godine imamo zaista reprezentativne učesnike. Drago nam je da smo danas imali u gostima ministra za kulturu, sport i mlade TK koji se obratio učesnicima, a turnir je zvanično otvorila Aziza Ibraković, supruga od rahmetli Edina.”

Turnir se ujedno organizuje i povodom dana Općine Lukavac, a poslužio je ekipi Sinovi Bosne kao priprema za novu premijerligašku sezonu, u kojoj ponovo lukavački klub ima visoke ambicije i cilj je da se ostane u vrhu bh. sjedeće odbojke.