Sjednica OV Kalesija: Usvojen budžet za 2021.godinu

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija na današnjoj redovnoj sjednici usvojili su Odluku o budžetu Općine za 2021. godini., kao i Odluku o izvršenju budžeta. Nacrtom budžeta, između ostalog, planirana su sredstva za asfaltiranje puteva i ulica, za projekte izgradnje objekata po mjesnim zajednicama, te za završetak vodovoda. Vijećnicu su raspravljali i o donošenjnu odluke o imenovanju Općinske izborne konisije, te o razrješenju i imenovanju nekoliko upravnih odbora javnih ustanova.

Novinarka: Devleta Brkić

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija na danas održanoj sjednici usvojili su Odluku o budžetu Općine za 2021. godinu, te Odluku o njegovom izvršenju. Ukupna sredstva planirana u budžetu za ovu godinu iznose nešto više od 10 miliona maraka.

– Realnost našeg budžeta je negdje oko 9 miliona maraka, ovo sve preko je ostavljeno zbog eventualnog dobijanja sredstava sa viših nivoa. Budžet Općine Kalesija je u situaciji nešto manjeg punjenja zbog epidemije koja je trenutno u cijelom svijetu, kazao je načelnik Sead Džafić.

U budžetu Općine Kalesij za ovu godinu, između ostalog, su planirana sredstva za asfaltiranje puteva i ulica, za projekte izgradnje objekata po mjesnim zajednicama, sredstva za završetak vodovoda, kao i za finansiranje socijalno ugroženih kategorija, te za stipendije.

– Sadržaj budžeta su naravno osnovni troškovi, kao što su plate, zatim niz infrastrukturnih projekata koji su planirani za ovu godinu. Nadamo se kvalitetnom punjenju budžeta, i da će se ova situacija sa koronom riješiti kako bi punjenje budžeta bilo adekvatno i pravovremeno, istakao je Mensur Hukić, predsjedavajući OV Kalesija.

Vijećnici su na danas održanoj sjednici razmatrali i odluku o imenovanju Općinske izborne komisije, te izvještaje o radu načelnika i Izvršenju budžeta za 2020. godinu. Razmatrani su i izvještaji o radu za prošlu godinu JU Centar za socijalni rad, Dom zdravlja Kalesija i BKC „Alija Izetbegović“.

(RTVTK)

Pročitajte...