Skupština TK: Budžet TK za 2018. razmatrat će u petak 29.12.2017.

U prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona danas je, 19.12.2017. godine, održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona.
Na dnevnom redu sjednice Kolegija je bilo utvrđivanje prijedloga Programa rada Skupštine Tuzlanskog kantona za 2018. godinu i određivanje termina održavanja i prijedloga dnevnog reda naredne redovne sjednice Skupštine.
45. redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona zakazana je za petak, 29.12.2017. godine, u 9,30 sati a održat će se kao i do sada u Plavoj Sali BKC-a.
Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona, razmatrat će 10 tačaka dnevnog reda, između kojih: Bužet Tuzlanskog kantona za 2018. godinu; Zakon o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu; Zakon o javno-privatnom partnerstvu; nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju; nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu; Odluku o davanju saglasnosti na Finansijski plan Javne ustanove Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona za 2018. godinu; Odluku o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2018. godinu, Odluku o stavljanju van snage Odluke o pristupanju izradi regulacionog plana lokaliteta dijela naselja Brateljevići; Program rada Skupštine TK za 2018. godinu i nacrt federalnog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, radi davanja mišljenja Skupštine Tuzlanskog kantona.

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

Pročitajte...