Danas redovna i svečana sjednica Skupštine TK

Skupština Tuzlanskog kantona razmatrat će danas prijedloge dopuna Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju ovog kantona te dopuna Zakona o regulisanju dospjelih a neuplaćenih obaveza po osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti rudnika uglja u TK.

Bit će razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobranilaštvu, kao i izmjene Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom.

Na dnevnom redu je i Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgrađenih građevina, te dopune Zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava.

Također, poslanici će se, kako je predviđeno dnevnim redom, izjašnjavati i o Izvještaju o radu Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla za 2017. godinu.

Nakon redovne sjednice zakonodavnog tijela TK, bit će održana i svečana sjednica u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prethodno je programom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine predviđeno polaganje cvijeća na spomen- obilježjima u kompleksu Slana banja u Tuzli.

Pročitajte...