Sloboda igra ‘generalku’ bez šefa stručnog štaba

0
33

Nogometaši tuzlanske Slobode današnju „generalku“ na Tušnju protiv visočke Bosne igrat će bez šefa stručnog štaba.

Nakon prekjučerašnje ostavke Admira Smajića, navodno zbog problema s kičmom, uprava kluba pokušava čim prije pronaći novog trenera, dajući do znanja da je i mandat Milenka Bošnjakovića privremenog karaktera.

Naime, Bošnjaković je u Slobodu došao zajedno sa Smajićem, ali su „trajali“ manje od dva mjeseca. Nešto nije štimalo među trenerima, a to pokazuje i odlazak iz stručnog štaba Amira Spahića, prvog saradnika prethodnih „kormilara“, Husrefa Musemića, Vlade Jagodića i Slavka Petrovića.

Predsjednik Senad Mujkanović rekao je da se može dogoditi da prvih nekoliko kola Tuzlaci odigraju s privremenim stručnim  štabom, te da ne treba žuriti s pronalaskom trenera. Ali sve ukazuje na to da će novi „coach“ na Tušanj doći prije ogleda sa Zrinjskim, u 1. kolu Premijer lige BiH.

Trenutno se traganjem za novim šefom struke najviše bavi sportski direktor Denis Karić, koji kaže da je u opticaju više imena, ali da ih ne želi spominjati dok posao ne bude završen.

Mnogi u klubu slažu se da je nagli prekid saradnje sa Slavkom Petrovićem bila greška, jer je ovaj stručnjak bio autoritet u stručnom štabu, vrijedan i s jasnim programom rada, što sada nije slučaj.

– Prihvatit ću svaku odluku uprave, bilo kao šef struke ili kao nečiji asistent – izjavio je Bošnjaković za Fenu nakon odlaska Smajića s kojim je, kako je rekao, dobro sarađivao dvije godine.

Slobodu će večeras protiv Bosne vjerovatno voditi „kolektivni šef struke“, pa ostaje da se vidi s kakvim bilansom će Tuzlaci ući u posljednju sedmicu pred početak prvenstva.

Do sada su „crveno-crni“ pobijedili Velež (2:1) u Fojnici, remizirali su s Krupom u Lipnici (0:0), dok su u Visokom poraženi od Mladosti iz Doboj Kaknja (0:3).

Utakmica Sloboda – Bosna igra se na Tušnju od 18 sati.