Specijalna olimpijada BiH osvojila 5. mjesto na Evropskom inkluzivnom turniru u odbojci

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Odbojkaška inkluzivna reprezentacija Speciojalne olimpijade BiH osvojila je peto mjesto na Evropskom inkluzivnom turniru koje se od 6. do 10. juna održavalo u Zrenjaninu.   Dvije pobjede u divizioniranju i četiri poraza u borbi za medalje, bilans su naše reprezentacije.

Neprikosnoveno prvo mjesto osvojla je reprezentacije Rusije, druga je bila reprezentacija Slovačke, a treća Finske. Četvrto mjesto pripalo je  reprezentaciji  Poljske.

Pored ovih pet zemalja na Evropskom inkluzivnom turniru učestvovale su i reprezentacije Njemačke, Bjelorusije,  Crne Gore, Azerbejdžana i domaćina Srbije.

Ove godine kada Svjetska Specijalna olimpijada proslavlja svoj jubilej 50 godina postojanja, a Specijalna olimpijada BiH svojih 20 godina, odbojkaški inkluzivni turnir u Zrenjaninu je samo jedan u nizu od promocije inkluzivnog sportova u Special Olympicsu.

Specijalnu olimpijadu BiH u Zrenjaniu predstavljali su sportaši iz  Zavoda Pazarić (Amer Hrustić  i Dario Lamešić),  Udruženja “Sunce” sa Pala (Dejan Vukadin i Njegoš Mihajlović), Kluba specijalnih sportova “Tuzla” (Smajl Butković), te  igrači-partneri iz odbojkaških klubova  “Sloboda” iz Tuzle (Abdulah Kadrić i Amir Karamović), i Odbojkaškog kluba “Jahorina”  sa Pala (Ivan Klačar i Đorđe Srdanović).  Treneri reprezentacije bili su Vedad Čengić  iz Zavoda “Pazarić” i Armin Dervišević iz OK “Sloboda”.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno