Sportska dvorana u Gradačcu vraćena na upravljanje lokalnoj zajednici

Nakon više od pet godina sudskih sporova Sportska dvorana “Skenderija” u Gradačcu vraćena je na upravljanje lokalnoj zajednici. U narednom peridu doći će do značajnih investicija koje će popraviti izgled ovog objekta koji je centar sportskog, društvenog i poslovnog života u Gradačcu.

Objekat sportske dvorane trenutno je u lošem stanju. Lokalna zajednica od marta poduzima aktivnosti s ciljem popravljanja trenutnog stanja, te su s tim u vezi imali nekoliko manjih investicija.

– Koje se odnose otkanjanje određenih kvarova na elektroinstalacijama, sistemu grijanja, mokrim čvorovima, a u planu je nabavka novog kotla za grijanje ovog objekta kao i određena sredstva u smislu nabavke nove rasvjete u samoj dvorani i utopljavanje objekta u smislu zamjene stolarije – ističe Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca.

Objekat, naglašava Dervišagić, radi u punom kapacitetu. Sportski klubovi, bez naknade, treniraju i koriste sportsku dvoranu. U njemu se nalazi i veliki broj poslovnih prostora. I ove godine Skenderija će biti mjesto održavanja poznatog Sajma šljive, koji će biti otvoren od 25. do 28. augusta.

– Vjerujem da ćemo, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, uspjeti da ne samo da održimo tradiciju Sajma u Gradačcu, koji nosi naziv Dani šljive, isti naziv kakav je bio u vrijeme osnivanja Sajma, daleke 1969. godine, nego da ćemo pored očuvanja tradicije, Sajam podići na još jedan znatno viši nivo – dodaje Dervišagić.

“Skenderija” je središte je sportskog, društevnog i privrednog života Gradačaca. Objektom trenutno upravlja JP “Pakinzi” Gradačac, a od 2016. godina vođena je pravna borba kako bi bio vraćen na upravljanje Gradu.