Sudija utakmice Sloboda – Željezničar suspendovan do kraja sezone

Na sjednici Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH održanoj danas u Sarajevu, izvršena je analiza suđenja na utakmicama 6. kola Lige za prvaka i Lige za ostanak BHT PL.

Utvrđeno je da je na utakmici FK Sloboda-FK Željezničar bilo značajnih sudijskih propusta na štetu obje ekipe, te je donesena odluka da se glavni sudija tog meča, Vladimir Bjelica kažnjava nedelegiranjem do kraja tekućeg prvenstva.

Na ostalim utakmicama suđenje je bilo u skladu sa pravilima nogometne igre.

Nakon sjednice, održan je zajednički sastanak Komiteta za sudije i sudija „A“ liste BHT PL, na kojem je sudijama ponovo skrenuta pažnja na važnost utakmica u samoj završnici prvenstva i Kup-a. Komitet je i pored evidentnih propusta u suđenju, stanovišta da su oni rezultat dekoncentracije i neadekvatne pripreme za utakmicu, a ne plod tendencije ili favorizovanja nekog od klubova.

Također, u cilju podizanja transparentnosti i regularnosti takmičenja na još viši nivo, Komitet za sudije, u saradnji sa Sektorom za sport, je donio odluku da na pojedinim utakmicama budu prisutni i specijalni posmatrači.

Pročitajte...