Sukob navijača na autoputu: Šest uhapšenih i jedan povrijeđen

Šest osoba je uhapšeno, a jedan muškarac je povrijeđen – epilog je to tučnjave navijača Zrinjskog i Željezničara, a koja se sinoć dogodila na autoputu u blizini Sarajeva.

– Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obaviješten je u 19.45 sati da je više nepoznatih osoba fizički napalo na kolonu kombi vozila koja se kretala iz pravca Tuzle u pravcu Mostara a radilo se o navijačima nogometnog kluba Zrinjski iz Mostara. Na lice mjesta je upućeno više policijskih patrola MUP-a KS te je o svemu obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog Tužilaštva KS – potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Dodao je da je izvršen uviđaj, te da su, policijski službenici do sada, zbog sumnje da su učestovali u navedenim incidentim identificirali više osoba te pronašli i lišili slobode ukupno šest osoba, uključujući jednu osobu koja je zadržana na daljem liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, a koja se također sumnjiči da je učestvovala na napadu na navijače.

Te osobe se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

– Naši policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja – kazao je Hadžiabdić.

Pročitajte...