Suljkanović: Budimo ustrajni u izgradnji stabilne, moderne, evropske Bosne i Hercegovine, za kakvu smo se izjasnili 1. marta 1992. godine.

U povodu 1. marta dana nezavisnosti BiH premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović upućuje javnu čestitku u kojoj se kaže:

„Svim građanima BiH, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ovo je za sve nas, koji Bosnu i Hercegovinu doživljavamo kao svoju domovinu, jedan od najznačajnijih dana u godini.

To je dan kada sjećanjem na historijski 1. mart 1992. godine i godine u kojima je branjeno ono za što su se tada izjasnili građani ove zemlje, želimo snažno izraziti našu opredijeljenost spram tada odabranog puta nezavisnosti i cjelovitosti.

Radeći na svemu onome što doprinosi razvoju BiH mi ćemo se na najbolji način odužiti patriotama, koji su, svjesni svoje pripadnosti bosanskom tlu i ovom podneblju, u najtežim ratnim okolnostima sačuvali nezavisnu BiH.

U ovom vremenu punom izazova imajmo povjerenja jedni u druge i budimo ustrajni u izgradnji stabilne, moderne, evropske Bosne i Hercegovine, za kakvu smo se izjasnili 1. marta 1992. godine.“