U Bosni umjereno oblačno, padavine se očekuju u večernjim satima

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, uz postepeno povećanje oblačosti, padavine se očekuju Krajini i sjevernim područjima. Tokom noći, padavine se očekuju i u većem dijelu Bosne. Na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab, a na momente i umjeren zapadnog smjera. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 11 do 17 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 02.03.2019 (Subota)., u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. U Hercegovini sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu od 13 do 17 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 03.03.2019 (Nedjelja)., u jutarnjim satima u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 10 do 16 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 04.03.2019 (Ponedjeljak)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U Bosni, u večerenjim satima, se očekuju i padavine. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 stupnjeva.

Pročitajte...