Sutra košarkaški derbi Sloboda – Čelik

Košarkaši ovog vikenda igraju utakmice 10. tog prvenstvenog kola. Nakon pobjede u gostima protiv Proma Sloboda u dobrom raspoloženju dočekuje Čelik.

Šef stručnog štaba Damir Mulaomerović očekuje veoma zanimljivu utakmicu u koju oba tima ulaze sa dosta motiva i želje da ostvare pobjedu.

“Čeka nas jedna veoma teška i zahtjevna utakmica poslje gostujuće pobjede protiv Proma gdje smo pokazali veću agresivnost, gdje smo u smanjenoj rotaciji sa igračima odigrali jednu jako dobru utakmicu. Čelik je ekipe koja je jako agresivna i igra fanatičnu odbranu. Ima dva tri ekstra igrača koji sigurno po kvalitetu mogu i više od bh. lige. Cijeli fokus će biti na tome da prije svega moji igrači budu energetski na nivou kao što su bili na prošloj utakmici i da pojačamo to na još veći nivo.”

Svi igrači Slobode su spremni za ovu utakmicu. Jedino je pod upitnikom nastup novog košarkaša tuzlanskog tima Ivana Miličevića čiji je proces registracije u toku, pa je neizvjesno da li će iz tog razloga moći debitovati u sutrašnjoj utakmici, koja u Mejdanu počinje u 19 sati.