Sutra manifestacija 30 godina od osvajanja evropske titule Jedinstvo Aide

Sutra je u Mejdanu svečanost povodom 30. godišnjice osvajanja titule prvaka Evrope košarkašica Jedinstva Aide. Program počinje u 19 sati i 30 minuta i nakon dodjele zahvalnica biće odigrana utakmica domaćina Jedinstva Dženex i kadetske reprezentacije BiH.

Nekadašnji kapiten ekipe Mara Brčaninović je ovom prilikom istakla da su pripreme za ovu manifestaciju počele dosta ranije pa iako je titula osvojena u martu sve je pomjereno za juni kako bi većina košarkašica iz te generacije došla na ovu manifestaciju. Bila je historijska noć u Italiji kada je savladan višestruki evropski prvak Primidji i tom pobjedom je Jedinstvo ušlo u anale evropske košarke.

Nermin Karahmetović, predsjednik kluba je izrazio zadovoljstvo sto je na čelu kluba sa takvim rezultatom uz želju da se to u budućnosti i ponovi.

Nataša Bašović, koordinator ženskih selekcija u savezu i Mirza Oštraković,selektor U-16 reprezentacije su izrazili zadovoljstvo što je baš ova selekcija na jubileju i okupljanje će biti iskorišteno za mini pripreme.

Sutra će od 16 sati i 30 minuta biti i promocija svojevrsne autobiografije Razije Mujanović u galeriji portreta sto je svakako sastavni dio podsjećanja na titulu prvaka.

Ulaz je slobodan, a svaka ulaznica je u kutiji za tombolu koju je obezbjedio organizator.