Prijem kod Premijera TK za kapitena šampionske ekipe Jedinstva Aide

dav

Povodom obilježavanja 30. godišnjice od osvajanja titule evropskog klupskog prvaka košarkašica tuzlanskog Jedinstva premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović primili su danas u posjetu direktoricu ŽKK Jedinstvo Dženex Maru Brčaninović.

22.marta 1989. godine tadašnje Jedinstvo Aida popelo se na krov Evrope, a premijer Suljkanović je istakao da taj historijski uspjeh ima svoje veliko značenje i danas. On je rekao da je Jedinstvo je bilo 100% domaći proizvod. Domaći treneri, domaći igrači i skromni budžet, naspram finansijski moćnijeg suparnika. Dodao je da je današnje Jedinstvo skup mladih igračica i potrebno je mnogo truda i ulaganja da bi rezultat opravdao ono što kao klub nose u naslijeđe ali vjeruje da će i ova generacija ponovo ostvariti rezultate kojim ćemo se ponositi.

Premijer Suljkanović je istakao da Vlada Tuzlanskog kantona prepoznaje zalaganje naših sportista i nastojat će, u skladu sa objektivnim mogućnostima, pružiti podršku koju uistinu zaslužuju.