Počinje Međunarodni Sajam turizma i ekologije “List” Lukavac

18. Međunarodni Sajam turizma i ekologije “List” Lukavac svoja vrata za posjetitelje, otvorit će sutra u Centralnom parku, od 11 sati. Predstavit će se oko 80 izlagača. Učesnici pored domaćina, dolaze iz Albanije, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Festivalom hrane i pića započinje ova manifestacija, u okviru koje će izmeđuostalih, drugog dana, biti održan Izbor za Miss Federacije BiH. Lukavački sajam je mogućnost za prezentaciju proizvoda i usluga, uspostavljanje novih poslovnih veza, kao i proširenje postojećih.

 

Učešće na 18. Sajmu turizma i ekologije List u Lukavcu, uzet će oko 80 izlagača. Turističke zajednice, vladine i nevladine organizacije, Privredne komore, Turističke agencije i brojni privrednici iz BiH i regiona, prepoznali su Lukavački sajam kao mogućnost za prezentaciju svojih proizvoda i usluga. Mnogo truda uloženo je u organizaciju ovo Sajma, navode iz Organizacionog odbora. Zbog pandemije koronavirusa, održava se na otvorenom.

Učesnici Sajma, pored domaćina iz BiH dolaze iz Albanije, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Započinje Festivalom hrane i pića, na kojem će učešće uzeti oko 20 izlagača. Turistička zajednica TK, kao nezaobilazan faktor u kreiranju ukupne slike ponude turizma na području TK, ni u kom slučaju ne propušta ovakve manifestacije. Organizatori veliku pažnju posvećuju i razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva koji su povezani sa turizmom. U okviru Sajma List, bit će održana i manifestacija Izbor za Miss Federacije BiH. Lukavac je u narednim danima, centar BiH, navode iz Organizacionog odbora.