Svečano otvorena još jedna asfaltirana dionica R-469 prema Čeliću (VIDEO)

Svečanim presijecanjem vrpce premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministri u Vladi TK pustili su u saobraćaj rekonstruisanu dionicu regionalne saobraćajnice R-459 Tuzla – Dokanj – Šibošnica, dionica Jarići – Lovački dom. Vrijednost projekta je 400.00 KM. Premijer Tuzlanskog kantona je ovom prilikom čestitao Direkciji cesta i izvođačima radova, koji su u predviđenom roku kvalitetno okončali sve radove na ovim dionicama i uredno građanima na korištenje predao dionice rekonstruisanug regionalnih cesta. Dionica na regionalnoj cesti R459 nastavak je intenzivnih radova na ovom putnom pravcu, a u narednom periodu Vlada i Direkcija će nastojati da asfaltiraju i preostalih oko 3 km ovog putnog pravca.
„Ovim projektom kvalitetnom putnom infrastrukturom nastojimo kvalitetnom, modernom saobraćajnicom direktno povezati Tuzlu i Čelić. Time omogućavamo stanovnicima Čelića brzu konekciju sa administrativnim centrom Kantona, a Tuzli brzu komunikaciju prema Brčkom, rijeci Savi i Evropskoj uniji“, rekao je ovom prilikom premijer Gutić, i najavio da će se rekonstrukcija ovog putnog pravca nastaviti i naredne godine. „Na ovom putnom pravcu ostalo nam je još oko 3 km makadamskog puta, i već naredne godine planiramo sa nastavkom rekonstrukcije“. Pored ovog putnog pravca možemo najaviti da će i po pitanju ostatka mreže regionalnih cesta Tuzlanski kanton u narednoj godini biti veliko gradilište.
„Modernizacija i puštanje u promet rekonstruisanih regionalnih putnih pravaca cilj su i zadaća Direkcije i drago mi je vidjeti da svi izvođači radova koje smo odabirali za rekonstrukcije pojedinih dionica uredno i na vrijeme izvršavaju ugovorene obaveze. Kroz kreditno zaduženje Direkcije u narednom periodu ćemo osigurati sredstva za intenziviranje radova i na nekim dužim i zahtjevnijim dionicama“ rekao je direktor Direkcije Agan Delibajrić. On ističe da će modernizacija putnih pravaca regionalne putne mreže omogućiti i znatno intenzivniji privredni razvoj našeg kantona.
Osim premijera Gutića, direktora Direkcije cesta Agana Delibajrića i predstavnika izvođača radova, današnjem događaju prisustvovali su ministri Mirsad Gluhić, Jakub Suljkanović, Hasan Fehratović, Srđan Mićanović, Zlatan Muratović, Bahrudin Hadžiefendić, Osman Puškar, Zoran Jovanović, te načelnik općine Čelić Sead Muminović.

 

Pročitajte...