Svečano puštene u promet nove dionice rekonstruisanih regionalnih puteva (FOTO)

Svečanim presijecanjem vrpce premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministri u Vladi TK pustili su u saobraćaj rekonstruisanu dionicu regionalne saobraćajnice R-459 Tuzla – Dokanj – Šibošnica, dionica Jarići – Lovački dom.

Premijer Tuzlanskog kantona je ovom prilikom čestitao Direkciji cesta i izvođačima radova, koji su u predviđenom roku kvalitetno okončali sve radove na ovoj dionici i uredno građanima na korištenje predao dionicu rekonstruisane regionalne ceste. Dionica od 500 metara na regionalnoj cesti R459 nastavak je na intenzivnih radova na ovom putnom pravcu, a u narednom periodu Vlada i Direkcija će nastojati da asfaltiraju i preostalih oko 3 km ovog putnog pravca.
„Ovim projektom kvalitetnom putnom infrastrukturom nastojimo kvalitetnom, modernom saobraćajnicom direktno povezati Tuzlu i Čelić. Time omogućavamo stanovnicima Čelića brzu konekciju sa administrativnim centrom Kantona, a Tuzli brzu komunikaciju prema Brčkom, rijeci Savi i Evropskoj uniji“, rekao je ovom prilikom premijer Gutić, i najavio da će se rekonstrukcija ovog putnog pravca nastaviti i naredne godine. „Na ovom putnom pravcu ostalo nam je još oko 3 km makadamskog puta, i već naredne godine planiramo sa nastavkom rekonstrukcije“.
Pored ovog putnog pravca možemo najaviti da će i po pitanju ostatka mreže regionalnih cesta Tuzlanski kanton u narednoj godini biti veliko gradilište.
„Modernizacija i puštanje u promet rekonstruisanih regionalnih putnih pravaca cilj su i zadaća Direkcije i drago mi je vidjeti da svi izvođači radova koje smo odabirali za rekonstrukcije pojedinih dionica uredno i na vrijeme izvršavaju ugovorene obaveze. Kroz kreditno zaduženje Direkcije u narednom periodu ćemo osigurati sredstva za intenziviranje radova i na nekim dužim i zahtjevnijim dionicama“ rekao je direktor Direkcije Agan Delibajrić. On ističe da će modernizacija putnih pravaca regionalne putne mreže omogućiti i znatno intenzivniji privredni razvoj našeg kantona.
Osim premijera Gutića i direktora Direkcije cesta Agana Delibajrića, današnjem događaju prisustvovali su ministri Mirsad Gluhić, Jakub Suljkanović, Hasan Fehratović, Srđan Mićanović, Zlatan Muratović, Bahrudin Hadžiefendić i Zoran Jovanović.

Pročitajte...