Svijetu trebaju ekonomski eksperti Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini ih obrazuje

Zbog sve bržeg razvoja privrede, raste I potreba za stručnjacima iz oblasti ekonomije koji će brendirati kompanije, učiniti ih prepoznatljivim, donositi važne  finansijske odluke I upravljati rizicima, Američki univerzitet u Bosni I Hercegovini (AUBiH) u svoju ponudu uvrstio je unikatne obrazovne programe. Koliko su ti programi uspješni govori I podatak da AUBiH diplomanti obavljaju važne poslovne zadatke  u vodećim bankama I finansijskim institucijama kao što su Svjetska banka, Evropska banka za obnovu I razvoj, UniCredit, Deutsche Bank idruge.

Programi AUBiH-a  zasnovani su na novim konceptima obrazovanja u oblasti ekonomije, finansija, poslovanja, upravljanja, prodaje I marketinga. Diplome AUBiH-a akreditovane su u BosniiHercegovini, EU, SAD-u ipriznate u Turskoj, a procenat zapošljavanja diplomanata je više od 70 posto odmah nakon završetka  fakulteta.

U okviru dodiplomskog studija  nude  se  dva programa – Međunarodna prodaja i marketing iMeđunarodne finansije. Dodiplomski studij Međunarodne prodaje I marketinga objedinjuje prodaju i marketing, a studenti koji ga završe imaju mogućnost da rade u oblasti marketinga, odnosa sa javnošću, prodaje, brendiranja, oglašavanja, upravljanja marketinškim projektima kao i u vladinim I nevladinim organizacijama, te domaćim, regionalnim I stranim firmama ikorporacijama.

Dodiplomski studij Međunarodnih finansija priprema studente za finansijsko poslovanje kako u domaćoj, tako I inostranoj ekonomiji, pružajući im temelj za razumijevanje finansijskog I poslovnog prava, finansijskog upravljanja I upravljanja rizikom, zatim troškovnog I upravljačkog računovodstva, ekonomije, investicija I marketinga globalne perspektive. Aktivnosti vezane  za međunarodni finansijski sektor, posebno međunarodne finansije, skoro svakodnevno  se povećavaju I javlja se potreba za ekspertima u oblasti pružanja navedenih usluga koji posjeduju znanja I vještine iz mnogih srodnih oblasti, timskog rada I sposobnosti da rade u multikulturalnom okruženju. Dodiplomski studij međunarodnih finansija zasigurno  je  odgovorna sve ove zahtjeve.

Pored  mogućnosti zapošljavanja u bankama, osiguravajućim društvima, međunarodnim kompanijama, agencijama u javnomsektoru, te marketinškim kompanijama I medijskim I istraživačkim institutima, studenti koji završe ovaj  program  imaju I mogućnost zapošljavanja  u  kompanijama orijentisanim ka izvozu, međunarodnim organizacijama, državnim institucijama i sl.

Više I nformacija potražite na internet stranici Američkog univerziteta u BosniiHercegovni: www.aubih.edu iliputembesplatnog info telefona: 080 020 137 zakažite sastanak na kojem ćete dobiti više informacija  o  studijskom programu za kojiste zainteresovani.

 

Pročitajte...