Tabaković i Alivuković: Sramno da Grujičić dočekuje direktne učesnike u genocidu

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković i zamjenik načelnika općine Srebrenica Nermin Alivuković osudili su odluku općinskog načelnika Mladena Grujičića da u zgradi općine primi ozloglašenog komandanta “Vukova s Drine” koji je direktno učestvovao u genocidu nad Bošnjacima Srebrenice.

Ocjenjujući to sramnim i ponižavajućim, Tabaković i Alivuković u saopćenju navode da ovakav čin načelnika Srebrenice jasno pokazuje kakvu poruku šalje Bošnjacima te da “politika koju provodi nakon što je etnički očistio kabinet od Bošnjaka pokazuje njegovo pravo lice”.

-Neprihvatljivo je u gradu u kome je počinjen genocid, da bilo ko pa i načelnik općine dočekuje direktne učesnike u izvršenju genocida – poručuju.

I pored teškog perioda kroz koji prolaze, “možda i najtežeg poslije genocida nad njima”, Tabaković i Alivuković naglašavaju dalje da Bošnjaci Srebrenice ostaju privrženi politici mira, suživota i dobrih međuljudskih i nacionalnih odnosa u Srebrenici.

Također, pozivaju nadležne sudske i tužilačke institucije u BiH da procesuiraju odgovorne za zločin genocida u Srebrenici.

(RTVTK/FENA) L.A.

Pročitajte...