TI SI MOJA DOMOVINA, serija /pon – pet 21:15/

TI SI MOJA DOMOVINA / VATANIM SENSIN
turska igrana serija ponedjeljak – petak u 21.15!

Šta se krije iza najopasnije istine s kojom se mogu suočiti dvoje zaljubljenih?
Koji je najveći izazov što ga ljubav može podnijeti?

Radio-televizija Tuzlanskog kantona najavljuje početak emitiranja turske hit serije „Ti si moja domovina“. Riječ je o jednoj od najljepših epskih ljubavnih priča ikad ispričanih. Gledatelje će ganuti istinskom ljubavi, koja će se naći na kušnji. Gledatelji seriju mogu pratiti svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka, u 21 sat.

Dževdet i Azize su muž i žena sa troje djece – sinom Ali Kemalom i kćerkama Yildiz i Halil. Radnja serije počinje 1912. godine u turskom gradu Solunu, kojem prijeti napad Grka. Dževdet, predani ratnik, odlazi u odbranu grada, a supruzi i djeci naredi da se sklone na sigurno mjesto. No, već tog dana Azize prima vijest da je njen voljeni Dževdet mrtav. Odlazi u Izmir, ali ni sedam godina kasnije ne pronalazi utjehu za smrt svoga supruga. Sin Ali Kemal je postao problematičan mladić, Yildiz se želi bogato udati, a Halil je politički angažirana. Azize pada u tešku financijsku situaciju i jedini izlaz joj je da se uda za Tevfika, Dževdetovog najboljeg prijatelja koji je od djetinjstva zaljubljen u nju. No, Azize ne zna da je zapravo Tevfik izdao njezinog supruga, a ne zna ni da Dževdet zapravno nije umro…

Glavne uloge u seriji „Ti si moja domovina“ pripale su najslavnijem turskom glumačkom i ljubavnom paru Halitu Ergencu i Berguzar Korel. Serija se snimala u četiri grada: Istanbulu, Izmiru, Izmitu i Bodrumu. S obzirom da je radnja smještena u doba Prvog svjetskog rata, scenografi su morali konstruirati ulice, pijacu, bolnicu, vojni dom i ostale eksterijere i interijere koji odaju duh tog vremena, a kostimografi su morali napraviti više od hiljadu vojničkih uniformi i oko dvije hiljade ostalih kostima za potrebe glavnih glumaca, sporednih likova i statista. Serija “Ti si moja domovina” u Turskoj je oborila rekorde gledanosti, a novinari su je tada proglasili najboljom turskom serijom ikad snimljenom.

Glume: Halit Ergenc, Berguzar Korel, Boran Kuzum, Pinar Deniz, Miray Daner, Celile Toyon Uysal, Fatih Artman, Onur Saylak, Genco Ozak, Sanan Kara, Baki Davrak, Kubilay Aka i drugi.