TK: 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu otkriveno je 11 novih slučajeva zaraze korona virusom. Trenutno je u TK aktivno zaraženo koronavirusom 155 osoba, dok su sa današnjim danom ukupno oporavljene 92 osobe. U protekla 24 sata u Federaciji BiH testiran je 471 uzorak, od kojih su 24 pozitivna na COVID-19.

Na području Tuzlanskog kantona otkriveno je 11 novih slučajeva na COVID-19 infekciju. Prema izvještaju Kriznog štaba ministarstva zdravstva, dvije pozitivne osobe su s područja Lukavca, osam iz Tuzle, dok je jedna osoba pozitivna na COVID – 19 s područja Živinica. Do sada je na području TK zabilježeno šest smrtnih ishoda povezanih sa korona virusom. 155 je trenutno aktivnih slučajeva.

„Situacija je idalje ozbiljna, nema razloga panici ali svakako ima razloga za ozbiljnost, za nošenje maski i održavanja svih ostalih naredbi koje su na snazi“, ističe ministrica zdravstva Dajana Čolić.

24 pozitivne osobe na COVID-19, registrovane su u FBiH.  Kako ističu iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije, novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu Sarajevo. U Federaciji BiH do sada je testirano 45 hiljada 457 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.397 osoba.

Pročitajte...