TK: 80 novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom

Od 294  uzorka testirana u posljednja 24 sata na području TK , 80 je pozitivnih na COVID – 19.Od posljedica zaraze koronavirusom na području TK  u posljednja 24 sata preminule su 2 osobe.Riječ je starijim osobama, o muškarcu iz Tuzle i ženi iz Lukavca.Koronavirus je u posljednja 24 sata registrovan kod 361 osobe u Bosni i Hercegovini, a umrlo je 30 osoba.

 

Prema posljednjim testiranjima prisustvo virusa korona potvrđeno je kod 80 osoba na području TK, a borbu sa koronavirusom izgubile su dvije osobe. Tuzla prednjači po broju novozaraženih sa 32 pozitivna uzorka, slijedi Lukavac sa 10. Po sedam novotkrivenih slučajeva zaraze je u Gračanici i Kalesiji, a po šest u Živinicama i Doboj IStoku. Gradačac ima pet novooboljelih.U Banovićima, Kladnju i Srebreniku imaju po dvije, a  Čelić jednu novozaraženu osobu. Bez novih slučajeva zaraze u TK su Sapna i Teočak. U kućnoj izolaciji sa blažom kliničkom slikom nalazi se  1.069 pacijenata.  Na bolničkom liječenju je 113 osoba od kojih je dvanaest na respiratoru.

U Bosni I Hercegovini, prema posljednjim testiranjima, potvrđen je 361 novi slučaj zaraze. Od toga u Federaciji 233, u manjem bh. entitetu RS 114, a u Brčko Distriktu registrovano je 14 novih slučajeva zaraze virusom korona.Prema posljednjim podacima,  od posljedica koronavirusa u BiH preminulo je 30 osoba.