TK: Korona virus potvrđen kod 4 osobe

U posljednja 24 sata u TK na korona virus testirano je 142 uzorka, a virus je potvrđen kod 4 osobe, od toga tri u Tuzli i jedna u Banovićima. Nije prijavljen nijedan smrtni slučaj od posljedica zaraze korona virusom. Trenutno je u TK korona virusom aktivno zaraženo 535 osoba, od čega je 54 hospitalizirano, devet je na respiratoru, a ostali su u kućnoj izolaciji.

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini testirano je 1.376 uzoraka na koronavirus, a od tog broja potvrđeno je 240 pozitivnih testova. Preminulo je 9 osoba koje su bile zaražene koronavirusom. U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 882 uzorka, od kojih je 150 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Posavskom. Do sada je testirano ukupno 412.219 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 79.868 osoba.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 2 nova smrtna ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2.525.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 486 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod 88 osoba. U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.885 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 2.106 osoba kod kojih je potvrđen pozitivan test.

Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminule su dvije ženske osobe. Ukupno je testirano 8 osoba, dok je pet osoba oporavljeno.