TK: Preminule 2 starije osobe, 42. nova slučaja zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu testirano je 259 osoba, od kojih su 42 pozitivne na koronavirus. Na UKC Tuzla 38  te na Plavoj poliklinici 4 osoba.  Najviše zaraženih je u Tuzli. Zabilježena su i dva smrtna slučaja.  Od početka pandemije do danas od komplikacija izazvanih ovim virusom umrle su 124 osobe. U cijeloj zemlji virus hara. 9 osoba je preminulo u posljednja 24 sata.

Dva muškarca, starije životne dobi iz Tuzle i Lukavca, u protekla 24 sata, izgubila su borbu s koronavirusom, potvrđeno je iz Kriznog štaba ministarstva za zdravstvo TK. Prema posljednjim podacima, u našem Kantonu, zabilježena su 42 nova slučaja zaraze. U Tuzli  22 osobe,  Gradačcu šest, Srebreniku četiri, tri u Kalesiji, po dvije u Lukavcu i Živinicama, te po jedna u Banovićima, Gračanici i Kladnju.

Na području TK trenutno je aktivno pozitivna 391 osoba, od kojih je 335 u kućnoj izolaciji. Na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla hospitalizirano je 56 pacijenata, dok je 6 na mehaničkoj ventilaciji.  Pod zdravstvenim nadzorom je 601.osoba, dok je 2308 oporavljenih.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1 309 uzoraka, od kojih je 214 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim Bosansko-podrinjskom i Posavskom. U RS su prijavljena dva smrtna slučaja i 79 novozaraženih koronavirusom, pa je ukupan broj novozaraženih u BiH 293, a broj preminulih je 9.

Pročitajte...