TK radio: Budite uz prvu emisiju “Bolje sutra” u srijedu, 21. oktobra

U srijedu, 21. oktobra u terminu od 11.15 u programu Radija Tuzlanskog kantona počinjemo sa emitovanjem nove emisije “Bolje sutra”, koju realizujemo ui saradnji sa Ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice Federacije Bosne i Hercegovine. Namjera nam je, poštovani slušatelji, javnost upoznati o mjerama, naporima i koracima koji se institucionalno poduzimaju na planu podrške procesu provedbe Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma ili preciznije povratku i povratnicima.

U prvom izdanju emisije “Bolje sutra” ugostili smo ministra Edina Ramića s kojim smo razgovarali o planovima Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH. Analiziramo, postoji li još uvijek interes medjunarodnih donatora. Odgovaramo i na pitanje zašto medjunarodni zvaničnici više ne insistiraju na potpunoj provedbi odnosno implementaciji Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma, kada znamo da su to svakodnevno činili i da li ovakvim ponašanjem, povratnicima šalju poruku da je proces povratka okončan. Kakva je situacija sa povratkom u entitetima i koliko je važna koordinirana akcija svih nivoa vlasti od države preko entiteta, kantona, općina i gradova. Aktuelizirat ćeme i neke druge važne povratničke teme, pa vas poštovani slušatelji pozivam da budete uz “Bolje sutra” TK radija.

Emisiju ćemo realizirati narednih nekoliko mjecesi. U programskoj šemi TK radija emisija će biti emitovana svake srijede u terminu od 11.15 i repriznom terminu, istoga dana, u 17 sati.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/