TK radio – Ovog vikenda u Muzičkom vremeplovu Erato i Prince

I ovog vikenda, za vas, poštovani slušatelji, pripremamo dva muzička vremeplova Radija Tuzlanskog kantona. Odlučili smo se na bosanskohercegovački duo Erato i Princa, jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih muzičara svijeta.

U subotu, 21. novembra 2020. godine u 12.30 družimo se uz Erato. Erato je bila bosanskohercegovačka muzička grupa nastala u Sarajevu, koju su činile 2 članice, Dalal Midhat-Talakić i Aida Jašarević. Objavile su 2 studijska albuma a svoju popularnost su stekle objavom pjesama kao što su Sigurni i Mr. Hakim. Grupa Erato je osnovana 1999. godine u Sarajevu. Duo je nazvan po grčkoj muzi Erato. Originalnu postavu je činilo 5 članova, da bi u grupi nešto kasnije ostale samo dvije pjevačice, i to Dalal Midhat i Aida Jašarević. Singl Putujemo snovima koji su snimile sa hrvatskim pjevačem Jacquesom Houdekom ostvario je veću popularnost među publikom Tekst za pjesmu je napisao kantautor Nermin Puškar, koji je i tekstopisac njihovog hita “Sigurni”, kojeg su otpjevale sa Tonijem Cetinskim.

U nedjelju, 22. novembra u 12.30,  Muzički vremeplov posvetili smo Prince. Prince Rogers Nelson rođen je 7. juna 1958. u Mineapolisu u Minnesoti. Već u djetinjstvu pokazao je veliko zanimanje za muziku, a svoju prvu pjesmu napisao je sa sedam godina. Prvi album pod nazivom “For You” izdao je 1978. godine, a već dvije godine kasnije njegov album “Prince” prodan je u platinastoj nakladi. Uspjeh se nastavljao i idućim albumima.

Zato budite uz Radio Tuzlanskog kantona i ovog vikenda. Hvala vam na povjerenju!!!

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

Pročitajte...