TK radio: Vikend provedite uz grupe Valentino i Abba, Sportski mikrofon i Radio putovanje u Španiju

Iako je prvi radni dan ove sedmice, poštovani slušatelji TK radija, već se bavimo i pripremama sadržaja za predstojeći vikend, kojem se svakako svi već radujemo.
U subotu, 26. septembra Muzički vremeplov TK radija posvetili smo jednoj od najpopularnijih grupa osamdesetih godina u Jugoslaviji. U pitanju je Valantino, pop-rok grupa iz Sarajeva. Osamdesete su bile godine kojih se sa nostalgijom sjećaju, danas, sredovječne generacije. Bilo je to vrijeme „slatkog“ života. Standard bivše zajedničke države je tada možda dostigao vrhunac, a snažno se osjetio uticaj pop kulture koja je dolazila sa zapada.

I u nedjelju, 27. septembra slušat ćete dobru muziku. ABBA nije samo muzička grupa koja je obilježila sedamdesete godine prošlog vijeka. To je čitava era muzike na kojoj su odrasle generacije ljudi. Zbog toga je ovog vikenda na rasporedu švedska pop-grupa, osnovana u Stockholmu 1972. Ostala je komercijalno najuspješnija švedska i jedna od najpopularnijih grupa u historiji pop-muzike. Grupa je dominirala top-listama od 1972. do 1983. Postali su poznati nakon pobjede na Eurosongu 1974. s pjesmom Waterloo.
Muzički vremeplov u subotu i nedjelju slušajte u 12.30 i u repriznom terminu, istoga dana u 16.30.

Za ljubitelje sporta, u subotu, 26. septembra pripremamo sportske aktuelnosti. Sportski mikrofon TK radija na rasporedu je u 10.30.

Kraljevina Španija je kolijevka flamenka, koride, paelje i sangrije, zemlja srdačnih ljudi i prelijepe morske obale. Zbog toga vas, putem radio talasa, vodimo upravo na  putovanje u ovu prelijepu zemlju u nedjelju, 27. septembra u emisiji Putopis TK radija.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/