TK radio vikend 12.30: U Muzičkom vremeplovu Van Gog i Guns N’ Roses…

Grupa Van Gog (Van Gogh)  nastala je  1986  godine. Van Gogh danas ponosno nosi titulu poslednjeg velikog benda stvorenog na ovim prostorima. To je grupa koja je napunila sve najvažnije regionalne  koncertne dvorane, grupa čije je albume kritika svrstavala među najbolje u istoriji ovdašnje diskografije. Grupa Van Gogh je postala i ostala prvi i jedini nosilac duple MTV – KRUNE, na regionalnom prostoru.
Zato vas pozivamo da i ovog vikenda budete uz Radio Tuzlanskog kantona jer osim Van Gog-a, koji je na rasporedu u subotu, u nedjelju u istom terminu od 12.30 slušamo Guns N’ Roses.

Americki je to hard rock sastav koji je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina svojom muzikom, nekoliko uspješnih albuma, spektakularnim koncertima, kao i skandalima i tučnjavama, osvojio svjetsku popularnost.Smatraju se jednim od najpopularnijih, najuspješnijih muzickih  sastava kasnih osamdesetih i ranih devedesetih. VH1 ih je uvrstio na 33. mjesto svog popisa 100 najvećih umjetnika svih vremena i na 9. mjesto popisa 100 najvećih umjetnika hard rocka, a Rolling Stone na 92. mjesto svojeg popisa.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

 

 

 

Pročitajte...