Tri nova događaja u okviru Džumbus festivala u Tuzli za vikend

U svom šestom izdanju“Džumbus Festival” ovaj vikend organizira tri nova događaja. U petak 30.7.2021. od 20 sati na lokaciji Zlatarske ulice najavljen je događaj pod nazivom DIDŽEJING 4 gdje će DJ Amir Sheki fka KJ Donobar upotrijebiti sve svoje old and new-school vještine kako bi se svi opustili i uživali u toploj ljetnjoj noći uz zvuke ambijentalnih ali i prodornih kombinacija funk groove, punk, electro i ostalih elektro-bit-frekvencija, poručuju iz Udruženje Tuzla LIVE koje je organizator Festivala.

Na istoj lokaciji u subotu 31.7.2021. od 19 sati imamo priliku da poslušamo elektronske hard techno zvuke od DJ RJD1 i DJ unSafe. Dva mlada producenta/performera u svojim hard techno setovima prave dominaciju pretežno techno, hard techno, acid, industrial i hardgroove zvukova.

Na kraju vikenda, na lokaciji malonogometnog igrališta „KOCKA“ na Slatini će se održati prva ovogodišnja promocija skateboardinga kao olimpijskog sporta i bitnog dijela urbane kulture mladih. Event pod nazivom Skate Seš SLATINA će se održati u nedjelju 1.8.2021. u terminu od 15 do 19 sati i namjenjen je svim uzrastima i poklonicima skateboradinga, scootera, inline, rolšule i BMX-a.

I ova sedmica donosi pregršt aktivnosti za sve uzraste te potrvrđuje da je Džumbus Festival kvalitetna i uspješna platforma koja prvenstveno mladim ljudima, nudi događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu, a sve uz podršku Udruženja “Tuzla Live”.

Pročitajte...