Tribina u Kalesiji: Odgovor SDA na političku situaciju je očuvanje suvereniteta i nezavisnosti BiH

OO SDA Kalesija je organizovao tribinu pod nazivom „Odgovor SDA na aktuelnu političku situaciju.“ Prisutnim građanima, obratio se između ostalih i predsjedavajući Vijeća Ministara BiH, Denis Zvizdić koji je predstavio rezultate rada ove stranke u ovoj oblasti.  Sa tribine je poslana poruka da je očuvanje nezavisne i suverene BiH i dalje najvažniji strateški i programski cilj SDA.

Nakon što su proučili fatihu i položili cvijeće na Šehidskom spomen obilježju u centru Kalesije, članovi SDA, na čelu sa Denisom Zvizdićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, održali su tribinu na kojoj su građanima predstavili prioritete i ciljeve u daljem radu ove stranke. Rečeno je da je ova zemlja oduvijek bila tapiserija različitih naroda, vjera, kultura i tradicija te da SDA želi jednu, jaku državu u kojoj će svi građani uživati jednaka demokratska prava. Zbog toga će se zalagati za očuvanje BiH kao nezavisne države sa teritorijalnim integritetom i međunarodno-pravnim subjektivitetom.

  • SDA je nepremostiva brana podjelama, nepremostiva brana bilo kakvoj novoj vrsti hegemonističkih projekata i sasvim sigurno mi ćemo pobijediti i istrajati u borbi za suverenu BiH, evropksu BiH i prosperitetnu BiH, poručio je Zvizdić.

Jasni su i prioriteti u narednom periodu. Ključni politički ciljevi BiH će biti i dalje europska i NATO integracija a paralelno s tim, pporučuju iz SDA, radit će sena ekonomskom razvoju, u čiju će funkciju staviti svoje potencijale i otvaranju novih radnih mjesta.