Tusk i Mogherini pozvali vlasti u BiH da što skorije dostave odgovore na Upitnik

– Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Briselu s Donaldom Tuskom, predsjednikom Evropskog vijeća, i Federicom Mogherini, potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnost

BRISEL (AA) – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Briselu s Donaldom Tuskom, predsjednikom Evropskog vijeća, i Federicom Mogherini, potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Tema sastanaka bile su euroatlantske integracije BiH, te napredak koji je napravljen s tim u vezi.

“Predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović istaknuo je ovom prilikom potpunu predanost svih političkih aktera u BiH evropskoj budućnosti. Iskazao je također uvjerenje kako će se sve obaveze ispuniti na vrijeme, kako bi BiH već početkom sljedeće godine mogla dobiti kandidatski status”, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Tusk i Mogherini su iskazali nedvosmislenu predanost EU perspektivi BiH, te pozvali sve nivoe vlasti u BiH da nastave kontinuirano provođenje neophodnih reformi, kao i što skorije dostavljanje odgovora na Upitnik Evropskoj komisiji.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović ranije u utorak u Briselu se sastao i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Pročitajte...