PSBiH: Poslanici danas o prijedlogu izmjena Zakona o plaćama u institucijama BiH

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH razmatra po hitnom postupku.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog zakona, kojim se definira pravo na policijski dodatak policijskim službenicima.

Na ovaj način pravo na poseban dodatak (policijski dodatak), pored policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, imali bi i policijski službenici zaposleni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o parlamentarnom nadzoru, kao i Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH, koji je predložila poslanica Aleksandra Pandurević.

Predviđeno je da poslanici, između ostalog, razmatraju i principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanik Borislav Bojić.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2016. godinu, kao i Informacija o stanju sigurnosti u BiH u 2016. godini.

(RTVTK/FENA) M.B.

Pročitajte...